Raadspraat 21-02-2013 – De Afweging

De overheid doet steeds meer een beroep op u, de gemeente doet steeds meer een beroep op u. Om mee te werken aan onze eigen leefomgeving. Om zorg te hebben voor onze medemensen die niet alles alleen voor elkaar kunnen krijgen. Om mee uit te kijken in de strijd tegen inbraken. Om mee te praten en te beslissen over welke voorziening waar komt. Hoe de wijk en het dorp er uit moeten gaan zien. Hoe we werken aan werk en hoe daar te komen. De overheid/gemeente vraagt dat en vraagt steeds meer van u omdat u om minder overheid vraagt.

U gelooft in de kracht van mensen en niet zo in de kracht van systemen. De maatschappij, de gemeente Geldermalsen, dat zijn wij. Met elkaar, en ieder speelt daarin de rol die men aankan en wil bijdragen. Daar moeten wij het mee doen.

De overheid/gemeente is geen geluksfabriek. Wat wij niet zelf doen of kunnen, moet een ander doen. Maar dan kost het geld en dan wordt het een afweging met elkaar wat we het belangrijkste vinden. Dan hebben we allemaal gelijk maar kunnen we niet allemaal gelijk krijgen. Dan wordt het ‘meeste stemmen tellen’. Zo heeft iedereen een kans, als iedereen meedoet. Dat klinkt simpel en dat zou het ook zijn als we geen emoties hadden, of intuïtie of als we de toekomst konden voorspellen. Daarom is het dromen, durven en doen. Na soms lange discussies om het ‘voor elkaar’ te krijgen. Samen en niet tegen, hooguit anders. Ieder een rol, ieder een bijdrage.

Niet uit eigen belang maar om bij te dragen en omdat ik word vertrouwd door mijn achterban, doe ik mijn deel in de gemeenteraad. En dat wordt wel steeds meer, terwijl het minder moet, maar dan krijg ik hulp van u, toch?

D66 houdt iedere dinsdag om 19.00 open fractievergadering op het gemeentehuis.

Jan de Geus, fractievoorzitter D66 Geldermalsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: